Matproduksjon

Vi elsker å kombinere tradisjonell mat med bruk av ville vekster! Drivkraften bak er et ønske om kunnskapsformidling om hvordan vi kan bruke planter vi har i vår nærnatur på nye og spennende måter.

Vi har hjerte for mat som formidler historie, og ønsker å ta vare på lokale mattradisjoner.

På storkjøkkenet i Nytteveksthuset driver vi med matproduksjon. Vi har hjerte for mattradisjoner og forsøker gjennom noen av våre produkter å formidle historie og ta vare på lokale mattradisjoner. Her baker vi blant annet Selbulemse, steker sveler, baker havrekjeks, kaker og lager tradisjonell mat med historie til våre gjester på kafeen og til møter og kurs i Nytteveksthuset.

Sissel elsker å kombinere tradisjonell mat med bruk av ville vekster! Planter som mjødurt, geitrams, røsslyng, løvetann, furukongler og furubark, trylles om til mat som kan brukes og som smaker godt. Drivkraften bak er et ønske om kunnskapsformidling om hvordan vi kan bruke planter vi har i vår nærnatur på nye og spennende måter. Målet er at flere skal bruke ville vekster i hverdagen og livet sitt. For Sissel har en teori om at det man lærer å bli glad i, det tar man vare på. Og vår nærnatur med et rikt, biologisk mangfold er viktig å ta vare på for både vår egen - og kommende generasjoner.